Cara-cara / Petua Hilangkan Kencing Manis / Diabetes

Bagi penghidap kencing manis, minuman dan makanan merupakan salah satu cara untuk mengawal kandungan gula dalam darah, mencegah kelaparan dan membuatkan anda kenyang lebih lama.

Kencing manis terjadi apabila kandungan gula dalam darah atau kandungan glukosa tinggi daripada paras normal. Minuman manis dan makanan berkarbohidrat seperti nasi, roti, bijiran, pasta, buah-buahan, susu dan pencuci mulut boleh meyebabkan berlakunya peningkatan gula atau glukosa dalam darah.

Jadual pemakanan anda seharusnya lebih tertumpu kepada jumlah dan jenis karbohidrat disetiap hidangan.

Namun begitu, penting juga bagi anda untuk menikmati makanan yang anda gemari. Anda mahu makan secukupnya supaya anda rasa puas hati dan menghindari daripada terlebih makan serta membuat pilihan yang bakal anda kesali kelak. Di sini, kami kongsikan beberapa petua yang mampu membantu mengawal kandungan gula dalam darah sekaligus membuatkan anda gembira dan sihat.

.

1. Berhenti Pengambilan Gula Dalam Minuman

Menurut Dr Norman Norawi, gula ada racun utama bagi semua manusia tak kira sama ada yang ada kencing manis atau pun tidak. Oleh itu, perkara utama dalam merawat kencing manis adalah semua pesakit kencing manis hendaklah berhenti terus dari pengambilan gula putih.
 
 
 .
.

2. Jika ingin rasa manis, gantikan gula dengan pemanis  semulajadi

Antara pemanis semula jadi yang lebih sihat bagu menggantikan gula adalah madu, gula palma, sirap maple, dan stevia.

Walaupun pemanis ini dikatakan lebih sihat berbanding gula putih, namun pengambilannya masih perlu dihadkan.

.

3. Amalkan sayur yang banyak dalam makanan seharian

Bila bercerita tentang sayuran hijau, salad dan ulam adalah yang pertama muncul difikiran.

Tetapi tidak salah untuk anda mencuba sayuran yang lain seperti kailan atau bayam. Kedua-duanya bagus untuk kesihatan, enak dan rendah karbohidrat.

Selain dimakan segar, sayur-sayur ini boleh dimasak atau dipanggang. Sayuran ini mampu menambahkan warna, rasa, dan tekstur pada hidangan. Pilihlah sayuran yang enak serta rendah karbohidrat seperti cendawan, bawang, terung, tomato, kubis brussel dan labu yang rendah karbohidrat seperti timun jepun.

4. Minum jus sayur & buah bersama patinya tanpa gula

Air kosong atau air masak itu bagus untuk anda, tetapi ia akan lebih menarik jika air tersebut mempunyai elemen buah-buahan dan sayuran. Potong lemon atau timun dan masukkan ke dalam minuman, atau pun masukkan kiub ais yang berperisa ke dalam minuman anda. Jika anda suka minum teh ais, anda boleh masukkan lemon atau  batang kulit kayu manis (in english its called cinnamon) ke dalam teh anda.

Bukan sekadar rendah karbohidrat, minuman ini juga mampu membantu anda untuk kekal kenyang dan tidak sentiasa kelaparan.

.

5. Amalkan Lemak Sihat & Kurangkan Protein Haiwan 

Lemak yang bagus boleh didapati daripada minyak zaitun, buah avokado dan lemak ikan.

Pesakit kencing manis kena kurangkan makan protein haiwan seperti ayam, daging , seafood, mahupun ikan. Ini kerana  selain dari pengeluaran insulin, pankreas juga digunakan untuk mencerna protein.

Pengambilan protein haiwan yang berlebihan akan membebankan pankreas.

 

6. Amalkan Herba Misai Kucing


Pokok misai kucing ialah pokok herba renek tropika dan merupakan sejenis pokok berbunga dan sering ditanam sebagai pokok perhiasan. Bunga terdapat pada ‘verticil‘ lebih kurang 16 cm panjang. Bunga berwarna putih kebiru-biruan dengan filamen yang panjang, seperti misai kucing.

Kehebatan penyembuhan pokok misai kucing ini adalah lantaran kandungan kimianya yang hebat seperti cirsimaritin, myoinositol, orthosiphon, pillion, rhamnasin, bmlt oioioldsalvigenin, kerotin, kerotinoid, minyak pati, flavanoid, glukosid, glikoprotein, saponin dan terpenoid.

Mengikut kajian yang sudah dibuat, daun nya yang sudah dikeringkan adalah bersifat diureti. Selain dapat membantu masalah kencing manis, ianya  dapat membantu menyingkirkan asid urik yang berlebihan dalam badan.

.

7. Amalkan Jus Daun Mas Cotek

 

Air rebusan daun, batang, akar, dan buah pokok ini terbukti dapat menyembuhkan penyakit paru-paru berair, sakit pinggang, mengurangkan keletihan, dan yang paling utama ialah ia mampu meningkatkan keinginan seks bagi pasangan suami isteri.

Ia juga dipercayai dapat bertindak balas terhadap rangsangan hormon lelaki untuk meningkatkan daya ketegangan alat kelamin. Daun mas cotek boleh dipetik dan dikunyah semasa segar.

Ia juga boleh dikeringkan agar lebih tahan lama. Apabila diperlukan, rebus daun kering tadi dan minum airnya bagi memulihkan tenaga.
 .
.

8. Amalkan Teh Hijau (Green Tea)

Kandungan bahan aktifnya membantu menghalang penukaran karbohidrat kepada gula. Daun green tea merupakan sumber antioksidan terbaik yang meningkatkan metabolisme badan serta mengurangkan stress.


Ia juga menstabilkan tekanan darah, menyihatkan jantung, membunuh sel-sel kanser serta mengurangkan paras kolestrol jahat selain membantu dalam penjagaan kesihatan kulit.

.

9. Amalkan Teh Herba Triple-T untuk dapatkan khasiat herba misai kucing, mas cotek, dan teh hijau

 
 
 

APA ITU TRIPLE-T?

.
TRIPLE-T merupakan satu-satunya teh herba yg di formulasikan dari herba-herba tempatan yang mana telah menjalani kajian saintifik selama 7 tahun dan hasil kajiannya diiktiraf pada peringkat antarabangsa!
 
Pengasas produk ini ialah Dr Azlan, seorang pakar toksikologi.
.
.
Secara asasnya, Triple-T adalah teh herba 3 tindakan (Triple Action Tea) 
  • Membantu Mencuci Organ – Cellular Detox
  • Membantu Memulihkan Sel Hati & Buah Pinggang
  • Membantu Menghapuskan Sel Lemak Merbahaya.

.

Triple-T telah melalui kajian saintifik R&D oleh pakar toksikologi dan terapi makanan  Dato’ Asst. Prof. Dr. Norazlanshah lebih 7 tahun.  Ia terbukti berkesan secara saintifik dan tidak toksik kepada badan

Triple-T juga kaya antioksidan & 100% herba semulajadi.
 
Triple-T sangat-sangat disarankan untuk mereka yang mempunyai kerosakan hati dan buah pinggang sertamereka yang mempunyai berat badan berlebihan.
 
Triple-T juga sesuai diamalkan sebagai minuman kesihatan.
.
.

Bagaimana Triple-T berfungsi ?
Analisis menunjukkan bahawa campuran herba pada Triple-T berupaya untuk menyembuhkan sel-sel hati yang rosak dan buah pinggang yang cedera. Penemuan ini mencadangkan supaya campuran herba Triple-T dimasukkan ke dalam amalan minuman harian kerana potensinya dalam regenerasi sel hati dan buah pinggang yang rosak .

.

Siapa yang boleh minum Triple-T ?

Selain dari mereka yang mempunyai masalah hati dan buah pinggang, produk ini juga disyorkan sebagai minuman sihat untuk semua orang. Masalah yang semakin meningkat yang berkaitan dengan hati dan buah pinggang seperti obesiti, kencing manis, sirosis dan hemodialisis telah meletakkan Triple-T ini dalam permintaan yang sangat tinggi .

.

Bagaimana cara Triple-T diproses?
Triple-T byDRAZLAN adalah gabungan herba yang sangat unik. Tidak seperti teh lain, Triple-T byDRAZLAN diproses secara saintifik menggunakan teknik pengeringan sejuk. Teknik ini telah terbukti dapat mengekalkan khasiat-khasiat yang terkandung didalam gabungan herba formulasi Dato’ Prof. Dr. Norazlanshah

Kajian ketoksikan yang dijalankan oleh Dato’ Prof. Dr. Norazlanshah dan pasukannya menunjukkan bahawa sampel ini adalah tinggi dalam antioksidan, selamat dan tidak beracun untuk dimakan.

 

 
 
Sila Baca Pengakuan Ikhlas Pengguna Triple-T 
 
Penafian: Keputusan Selepas Penggunaan Adalah Berbeza Bagi Setiap Individu
.
 
kencing manis
 Penafian: Keputusan Selepas Penggunaan Adalah Berbeza Bagi Setiap Individu
 .
 .
  Penafian: Keputusan Selepas Penggunaan Adalah Berbeza Bagi Setiap Individu
 
 
 Penafian: Keputusan Selepas Penggunaan Adalah Berbeza Bagi Setiap Individu

Siapakah Dr  Azlan?

Untuk makluman anda, Dr Azlan merupakan seorang pakar dalam kajian toksikologi herba dan pemakanan & keselamatan makanan dari Universiti Awam Malaysia.
 
Beliau pernah memenangi pelbagai anugerah daripada penyelidikan dan pembangunan produk berasaskan herba di antaranya adalah Ekspo Teknologi Malaysia, MTE 2011 (pemenang pingat emas), IIRIE 2011 (anugerah khas & pemenang pingat Perak), Teknologi Reka Cipta dan Inovasi Expo, ITEX 2011 (anugerah khas, pemenang pingat emas & pemenang pingat Perak).
.
.
Berikut kami kemukakan beberapa sijil dan anugerah yang beliau perolehi. 
.
 
 
 
 
Bagi mengatasi masalah kencing manis ini, Dr Azlan dan beberapa penyelidik lain telah menjalankan kajian selama 7 tahun bagi mencari formula terbaik merawat masalah anda tu. 7 tahun. Ya, 7 tahun, bukannya 7 bulan, atau 7 minggu , apatah lagi 7 hari!
.
Alhamdulillah, seteleh menghadapi pelbagai onak dan duri, mereka berjaya menghasilkan formula yang berkesan untuk merawat masalah-masalah di atas. Hasil daripada kajian ini telah berjaya dipaparkan di journal-journal antarabangsa. Anda boleh lihat sendiri hasil kajian kami ini di journal-journal antara bangsa.  
 .
Bukan senang nak publish paper kat sini, ada banyak tapisan dan ianya mengambil  masa yang lama. Hanya kajian yang betul-betul mengikut methodologi dan yang diiktiraf sahaja yang akan dipublish.
.
 

Dalam penyelidikan yang Dr Azlan jalankan, beliau menggunakan sumber  alami dari tumbuh-tumbuhan yang ada di negara kita Malaysia yang tercinta ini. Dan hasil yang ditemui memang menakjubkan. Siapa sangka negara kita sebenarnya banyak sumber alami untuk diketengahkan dalam bidang perubatan. Kos penyelidikan selama 7 tahun ini telah menelan belanja beratus ribu ringgit!

.

Ya, RATUS RIBU RINGGIT dengan masa 7 TAHUN untuk dapatkan formula in!

Tak percaya? Ok di sini kami sertakan beberapa grant yang Dr Azlan perolehi untuk menjalankan kajian. Nak buat satu-satu kajian ni bukannya mengambil sehari dua. Ianya mengambil masa yang lama dan menelan belanja kos yang tinggi..

 

 
 
Jika anda masih ragui kehebatan Triple-T, sila baca testimoni di bawah :
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

.
Cara pengambilan Triple-T:
  • Rendam/Rebus/ 1 uncang Triple-3 selama 10 minit ke dalam 400-600 ml selama 5-10 minit
  • Minum tanpa sebarang campuran gula
  • Amalkan 2 kali sehari.
  • 1 uncang boleh digunakan sebanyak 2 kali.
.
.
Berapa lama eh baru nampak kesan?
 
Tiada tempoh spesifik , cuma berdasarkan pengalaman pengguna Triple-T, kesan positif boleh dilihat dalam tempoh 2 bulan pertama.
 
Apa yang pasti, analisis beliau menunjukkan bahawa campuran herba pada Triple-T berupaya untuk menyembuhkan sel-sel organ yang cedera. Beliau mencadangkan supaya campuran herba Triple-T dimasukkan ke dalam amalan minuman harian kerana potensinya dalam regenerasi organ yang rosak .  .
.
 
Dalam proses kaedah rawatan TRIPLE-T ini, tubuh badan manusia akan mengalami tindak balas positif yang dinamakan healing crisisHealing crisis ini biasa berlaku apabila menggunakan bahan semulajadi kerana ia akan bertindak membuang kesan-kesan dari pemgambilan ubatan atau makanan yang mengandungi kimia.

Antara kemungkinan tindak balas yang dialami adalah sepeti:

  • Pembuangan najis dan kencingan lebih lawas dari biasa
  • Berdebar
  • Letih
  • Sakit tekak
  • Sakit sendi
  • Loya dan demam
  • Sakit di bahagian-bahagian tertentu

Tempoh healing crisis ini berbeza mengikut individu. Jika keadaan ini berlaku, pengambilan TRIPLE-T mestilah diteruskan kerana ini merupakan reaksi positif badan ke arah pemulihan. 

 

 

Ragu-ragu dengan tahap keselataman Triple T?

Untuk makluman anda, Triple-T telah berada di pasaran sejak tahun 2014 lagi.

Pada tahun 2015 Triple-T telah lulus saringan pertama oleh Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM) untuk berada di bawah kategori produk semulajadi dalam kategori tradisional.  

Fasa awal pengkelasan produk Triple T

Dua tahun kemudian pula, yakni pada tahun awal tahun 2017, Triple-T telah lulus ujian terakhir untuk mendapat nombor pendaftaran daripada KKM.

Selain mempunyai nombor pendaftaran KKM, Triple-T juga telah berdaftar dengan NPRA (National Pharmaceutical Regulatory Agency) dan mempunyai pelekat hologram khas dari KKM.   

Anda juga boleh mengesahkannya di website NPRA  berikut. Gunakan carian keyword “Triple-T”.  http://npra.moh.gov.my/

 

No. pendaftaran KKM Produk Triple-T di website NPRA

No. pendaftaran KKM Produk Triple-T di website NPRA

 

Pelekat hologram dari KKM

 

Sepanjang tempoh 3 tahun ini, produk Triple-T telah diberikan pemantauan yang begitu ketat di bawah di bawah seliaan KKM.   

Nampak tak, bukan senang KKM nak luluskan produk kesihatan di bawah kategori herba ni, setelah 3 tahun barulah KKM  berpuas hati dan memberikan kelulusan nombor pendaftaran MAL, pelekat hologram dan pendaftaran di website NPRA.  

Jadi ini bermakna : 
  • Triple-T SELAMAT untuk diminum semua peringkat umur.
  • Triple-T telah MEMENUHI & LULUS SEMUA UJIAN yang ditetapkan oleh pihak KKM.
  • Triple-T BERDAFTAR dengan KKM dengan no pendaftaran MAL1612004TC.

 

So macam mana, still was-was nak cuba? 
Masih kata yang formula ni tak berkesan & tak berbaloi?
 

Terpulang pada anda,

kalau anda rasa KESIHATAN ANDA tidak penting, TOLONG JANGAN BELI! 

Kepada yang pentingkan kesihatan & ingin menikmati rasa sihat seperti orang lain klik di sini segera

 

Beberapa keratan akhbar mengenai formula Triple-T ini.

   

 

Kisah kejayaan pengedar Triple-T

 

Kebanyakan ejen kami adalah dari pengguna Triple-T itu sendiri. 

 *Penafian: Keputusan Selepas Penggunaan Adalah Berbeza Bagi Setiap Individu 

 

Berapa anda sanggup labur untuk kesihatan anda? 

RM1k? rm10k? rm100k?
 
Sebenarnya nilai kesihatan anda tak ternilai.
 
Jika sakit, maka lumpuhnya kudrat kita untuk menyara keluarga dan terputus segala mata pencarian.
 
Bila diserang penyakit. bukan hanya kita sahaja yang susah, malah kita juga secara tak langsung telah menyusahkan anak-anak dan pasangan kita.
 
Nak ke anda menjadi beban kepada orang lain?
 
Adakah anda suka melihat orang lain bersedih dan bersusah payah kerana kedegilan anda untuk mencuba formula yang terbukti berkesan ini?
 
 
Berikut merupakan pelaburan untuk kesihatan  & kebahagian anda serta keluarga anda.

 

Seperti yang tertera pada gambar di atas, harga pasaran bagi satu kotak TRIPLE-T ini adalah RM180 + RM10 Kos penghantaran = RM190.

Ya, pelaburan anda untuk kesihatan anda dan kesejahteraan keluarga anda hanya RM190 sebulan.

Bagi saya, ianya sudah cukup murah.

Apalah sangat RM190 ni kalau nak dibandingkan dengan kesakitan & kesusahan yang anda alami sekarang ni.   

Masih rasa mahal?

OK saya nak bagitau anda ni, jika anda seorang pesakit kencing manis, anda sebenarnya berpotensi besar untuk mendapat sakit jantung, strok, buta, kehilangan kaki dan kegagalan buah pinggang! Kencing manis boleh dikatakan PERAGUT NYAWA dan KEBAHAGIAN ANDA!

Tak Percaya?

Lihatlah FAKTA berikut! Semua di bawah ini bakal anda hadapi jika masih ambil mudah penyakit kencing manis.


 


Seperti yang anda lihat gambar di atas, salah satu komplikasi kencing manis adalah kegagalan buah pinggang.

Anda nak tau berapa kos rawatan dialisis ?

Mari kami tunjukkan

Tu diaaa, RM2000 sebulan! 

Inilah harga yang perlu anda bayar kalau tak ambil tindakan segera hari ini. Kalau nak bandingkan dengan Triple-T ni just RM190 apa lah sangat kan?

Anda masih nak kata  formula ni tak boleh dipercayai?  

Nah, kami sajikan lagi testimoni pengguna Triple-T buat anda 
 
*Penafian: Keputusan Selepas Penggunaan Adalah Berbeza Bagi Setiap Individu 
 
*Penafian: Keputusan Selepas Penggunaan Adalah Berbeza Bagi Setiap Individu 
 
 
*Penafian: Keputusan Selepas Penggunaan Adalah Berbeza Bagi Setiap Individu 
.
 
*Penafian: Keputusan Selepas Penggunaan Adalah Berbeza Bagi Setiap Individu 
.

 
*Penafian: Keputusan Selepas Penggunaan Adalah Berbeza Bagi Setiap Individu 
.

*Penafian: Keputusan Selepas Penggunaan Adalah Berbeza Bagi Setiap Individu 
 
 
 
So macam mana, still was-was nak cuba? 
Masih kata yang formula ni tak berkesan & tak berbaloi?

Terpulang pada anda, kalau anda rasa KESIHATAN ANDA tidak penting, TOLONG JANGAN BELI! 

Kepada yang pentingkan kesihatan & ingin menikmati rasa sihat seperti orang lain klik di sini segera

 
Eh Jap, tunggu dulu.
Kami ada diskaun khas untuk anda !

 

 

  • 4 kotak Tahan sehingga 4 bulan penggunaan (112 hari)
  • RM360 / 112 hari = Anda hanya berbelanja RM3.20/hari sahaja untuk minuman kesihatan.
  • Tidakkah Harga Itu Terlalu Murah dan Tak Masuk Akal ?
  • PERCUMA Penghantaran Bernilai RM10
  • Harga asal kesemua di atas adalah (RM180 x 4 kotak) + (RM10 Pos) = RM730!
  • Tapi anda bayar RM360 sahaja!   Anda jimat sebanyak RM370, diskaun sehingga 50%.

 

 

Jika anda tak berminat dengan tawaran di atas, boleh pilih pakej lain di bawah

 

Pakej A
Total 4 Kotak
RM360
Pos Percuma
Jimat Sebanyak RM370
Pakej B
Total 2 Kotak
RM200
Pos Percuma
Jimat Sebanyak RM170

 

Pakej C
Total 1 Kotak
RM140
Pos Percuma
Jimat Sebanyak RM50

 

TAWARAN TERHAD :

Sekiranya anda membuat pembayaran dalam tempoh 24 Jam dari sekarang, pihak kami akan berikan FREE GIFT produk terbaru Golden-B Drop by Dr Azlan kepada anda!! 

 

 

Untuk makluman anda, antara kesan buruk yang dialami oleh pesakit kencing manis adalah luka lambat sembuh.  Oleh itu, Dr Azlan tampilkan produk terbaru beliau khas untuk atasi masalah ini.
 
Normal price produk Golden-B ini adalah RM120/unit, namun jika anda membuat pembelian Triple-T dalam masa 24 jam di laman web ini, kami akan berikan produk Golden-B Drop ini secara PERCUMA buat anda!!  
 
Berikut kami sertakan beberapa testimoni pengguna Golden B ini
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Tunggu Apa Lagi?? 

 

P/S : Anda masih membaca sehingga kini? Tapi masih belum mahu bertindak? Masih ingatkah impian anda untuk kekal sihat dan dalam masa yang sama tidak mahu sakit anda menyerang lagi ? Inilah masanya untuk anda merealisasikan semua impian. Lakukan pelaburan sekarang juga.

P/S/S : Keputusan masih di tangan anda, Saya telah sampaikan berita gembira untuk anda bagaimana cara untuk atasi masalah anda dengan berkesan. Hanya menunggu anda buat tindakan bijak.

  

*Penafian : Produk ini tidak bertujuan untuk anda membelakangkan nasihat hospital dan doktor yang bertauliah.

Triple-T adalah minuman tambahan alternatif sebagai ikhtiar anda mengatasi masalah kesihatan yang dihadapi.

Keputusan Selepas Penggunaan Adalah Berbeza Bagi Setiap Individu.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Top